A rénszarvas magabiztossága

A rénszarvas magabiztossága

Something's not right

2016. június 24. - suhodminyák

Az angolokat úgy ismertem meg, mint akik minden fontosabb döntést végül ésszel hoznak meg. Az európai integrációba is így léptek be, és így könyököltek ki minden külön utas megoldást maguknak.

De most valami alapvetően megváltozott. Illetve változik egy ideje. Értelmes, egyenes, jó szándékú volt kollégáim vadulnak meg a facebookon, és osztogatnak meg bevándorló ellenes tartalmakat, nyilvánvaló hazugságokat, amiket valószínűleg azért hisznek el, mert saját helyzetük relatív romlása nyitottá teszi őket a bűnbakok keresésére. (Mindeközben – legutolsó információim szerint – velem semmi bajuk, de hát az előítélet pont így működik).

britain-648583.jpg

Ami most Nagy-Britanniában történt, az méltó a jelenlegi magyar közéleti színvonalhoz: Beparáztatott embereket vezetnek meg minden elképzelést felülmúlóan gátlástalan és aljas politikusok. Ezek közül még a legkevesebb, hogy az egész Brexit népszavazás csak azért jött létre, mert David Cameron magánál akarta tudni a UKIP szavazatokat is, és elég arrogáns volt ahhoz, hogy elhiggye, ez biztos sima ügy lesz (én is azt hittem), és egy vakmerőnek látszó, elegáns húzással írja be magát a történelembe. Hát most beírta, csak majd nem a „nagy formátumúnál”, hanem a „balfasznál” lehet rákeresni.

A hangulat Európában kezd nagyon kellemetlenné válni. Nem tudom, mi fog kisülni belőle, de ez klasszikusan az a helyzet, amire majd a komolyabb gond bekövetkezésekor vissza lehet mutatni, hogy hát igen, itt már egyértelmű volt, hogy ez lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://suhodminyak.blog.hu/api/trackback/id/tr378836590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.06.24. 11:32:45

A nép, a kisemer nyert. Kelet-Európa számára is győzelem ez.

exterminador 2016.06.24. 15:48:27

Hát igen, birkácska, Putyin gazdád nyert ezzel. És csak az számít.

nemecsekerno_007 2016.06.24. 16:20:28

@exterminador: Oszt az mér' jó hosszab távon ha az Eu gazdaságilag is meggyengül? Kevesebb nyersanyagot tud venni? Gondolkozzá mér egy kicsit. Ez ugyanolyan mint az Oroszország elleni szankciók, szinte csak az átlagembert szopatják vele, Putyin támogatottsága meg tovább erősödik.

De mondhatnék más példát is. Amikor a 60-as években az Üdvhadsereg melltartókat szórt le helikoperről Afrikában, mert azt hitték azért olyan magas a népszaporulat mert a nők félmeztelenül járnak. A szándékkal ott se volt gond.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.06.24. 18:29:35

@exterminador: egy ideje filózok rajta, hogy ez a birca ha nem is ruszkibérenc, mert ahhoz ostoba, nem-e az egykor III/3-nak nevezett társaság fideSSes változatának a szerves része... amilyen aljas, rosszindulatú... :D

kovier 2016.06.24. 21:34:43

@Hóhér az utolsó barátod: Dehogy aljas, dehogy rosszindulatú birca! hosszas töprengés után arra a következtetésre jutottam, hogy ő bayer zsolti droid változata. Betáplálták, hogy milyen kulcsszakra mit írjon, ő meg írja, akár van értelme, akár nincs. Merthogy ennyire ostoba, mint birca, sem születetten, sem pénzért nem lehet senki, az tuti!

exterminador 2016.06.25. 10:12:20

@nemecsekerno_007: ezt biztosan nekem akartad válaszolni?

Lady Scarlett 2016.06.25. 17:25:43

Hagyjatok mar bircat. Csak egy beprogramozott troll, nem ember. Vegyetek mar eszre!

Untermensch4 2016.07.07. 09:24:12

"A hangulat Európában kezd nagyon kellemetlenné válni."
Így hogy már túl vagyunk két nagy háborún ahol köszöni szépen jól keresett egy nevető harmadik, jobban meg kéne nézni kinek is lesz az jó ha európa megint tökön szurkálja önmagát. És abba az irányba (/irányokba) folytatni együtt az ellenségeskedést.
süti beállítások módosítása