A rénszarvas magabiztossága

A rénszarvas magabiztossága

Helyrebillent egyensúly

2015. április 09. - suhodminyák

Aki nem akar sokat vesződni Anglia lényegének megértésével, az csak pillantson rá Jeremy Clarkson ügyére.

Egyfelől itt Isten szerepét a pénzt tölti be – és Clarkson ebben a vonatkozásban gyakorlatilag szentnek számít. Másfelől a „mindenki egyenlő” füllentett elve is rendkívül fontos, nincs az országban négy olyan ember, aki bele merné mondani a kamerába, hogy ezt nem így gondolja: ezzel saját magát parasztozná le, és olyan megvetést vonna magára, ami körülbelül a kiátkozással van egy ligában.

jeremy-clarkson_1.jpg

Márpedig amit Clarkson csinált, azért bárkit bárhonnan azonnal ki lehet rúgni. Én ezzel együtt meglepődtem, amikor tényleg nem hosszabbították meg a szerződését, még ha tudom is, hogy nyilván mindent el fognak követni (jó eséllyel hiába), hogy a Top Gear ezután is ennyire népszerű, tehát ennyire jövedelmező műsor legyen.

Erre most olvasom, hogy egy másik BBC-s műsort fog vezetni, mert hogy a BBC-től úgy általában nincs eltiltva. Ez tehát a salamoni döntés, amit a társaság ravasz döntéshozói kikönnyeztek magukból.

Majdnem sikerült kiállniuk egy unásig sulykolt elv mellett, de végül nem jött össze. Akik nem hoznak százmilliókat, azok azért csak óvatosan takargassanak kollégákat szájon, mert őket félő, hogy nem másik beosztásba fogják helyezni, hanem még a referenciájukat is bukják.

Felteszem, hogy itt is gazdát fog cserélni egy nagyobb összeg úgy, hogy az új gazda a pofán vágott producer lesz, aki e nélkül úgy érezné, hogy itt valami igazságtalanság történt, így viszont bele fog tudni nyugodni a dologba.

A bejegyzés trackback címe:

https://suhodminyak.blog.hu/api/trackback/id/tr677353586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mirkó királyfi 2015.04.13. 01:04:24

Az első mondatoddal egyetértek, a következtetéssel már nagyon nem. Azt most hagyjuk, hogy végül nem szerepel majd a másik műsorban sem, a lényeg, hogy a BBC brutális összegtől esik majd el Clarkson kirúgása miatt. Amiből semmi nem jött volna vissza, ha szerepel a Have I Got News For You-ban. Nekem úgy tűnik, kitartottak az elveik mellett, annak ellenére, hogy emiatt hihetetlen nagyságú bevételtől esnek majd el. És ez rögtön cáfolja a második mondatodat is.

suhodminyák · http://suhodminyak.blog.hu 2015.04.13. 10:20:41

@Mirkó királyfi: Ne hagyjuk, hogy végül nem szerepel másik műsorban sem, mert ennél lényegesebb mozzanat szerintem nincs is. Ezt még nem hallottam / nem olvastam. Ha ez a helyzet, akkor nyilván nem áll, amit írtam.

Világos, hogy így is, úgy is brutális összegtől esnek el. Nekem úgy tűnt, hogy a képernyőn tartás egy "a kecske is lakjon jól, de a káposzta is maradjon meg" kísérlet lett volna, azaz nekem nem tűnt úgy, mint az elvekért való kiállás bármi áron.

Arról van infód, hogy végül miért nem szerepel a Have I got a Talenban?

Mirkó királyfi 2015.04.14. 01:43:16

Ő mondta le, azzal, hogy most nem lenne jó ötlet. A műsor producere szerint később még szerepelhet, ha van kedve hozzá.
Ezek szerint nem ismered ezt a műsort, Have I Got News For You a címe :) Valami olyasmi, mint a Heti Hetes volt Magyarországon, csak persze sokkal jobb és kevésbé elfogult, gyakorlatilag bárkit kifiguráznak. De a lényeg, hogy ha mégis vezetné Clarkson, az semennyire nem befolyásolja annak megítélését, hogy a Top Gearből lapátra tették. Ez a műsor ui. jelentőségét tekintve sehol sincs az autóshoz képest, amit az egész világon néznek. A műsorvezető meg folyton változik, múlt héten pl. Daniel Radcliffe vezette, nem is volt rossz, amikor meg tudott szólalni (sokszor ez nehezen ment, annyira nevetett). Szóval az, hogy _egy_ ilyen adást vezetett volna JC (mert csak ennyiről volt szó), az semmilyen szinten nem kárpótolta volna.
Egy apró, de fontos részlet, ami jól mutatja a BBC elkötelezettségét az elveikhez: nem az a nagy szám, hogy nem hosszabbítottak szerződést Clarksonnal, hanem az, hogy az utolsó három adást is letiltották, pedig az egész évadot eladták korábban a rengeteg helyre, és így nem csak a későbbi bevételektől esnek el, de még kártérítéseket is kell majd fizetniük.
süti beállítások módosítása