A rénszarvas magabiztossága

A rénszarvas magabiztossága

Fingerpicking

2015. július 22. - suhodminyák

Most meg az ujjal, azaz nem pengetővel, azaz – egyelőre – négy külön ujjal pengetés került sorra a leckék között. Az zeneelméleti szempontból balta emberek, mint én, ilyenkor csodálkoznak rá, hogy a lefogott akkordok húrjai külön pendítve is szépen szólnak, és egymás után játszva is kitűnően harmonizálnak, valamint ha mindez nem lenne elég, a más akkordba váltás utáni egyhúros pengetés is jól hangzik. Elképesztő. Lehet, hogy egyszer ez a sok kis felismerés-sziget össze fog érni valami egésszé, és ha ugyaneddigre technikailag is fel fogom tudni vértezni magam, még érdemben zenélni is meg fogok tanulni. Mondom: elképesztő.

fingerpicking.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://suhodminyak.blog.hu/api/trackback/id/tr847647636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Goosnargh · http://mostittvagyok.com/ 2015.07.22. 17:35:35

Létrehoztam a megosztott dropboxos könyvtárunkba egy pdf nevü al-mappát. Ide másoltam egy remek könyvet:

Skip Morris: The truth about Jazz guitar.

Skip egy amerikai gitáros magazinba írta ezeket az írásokat amik így megjelentek egyben ebben a könyvben. Nekem nagyon tetszik amit magyaráz.

Az első fejezetet ajánlom most :

Lesson from a Child.

Ahogy olvasom a guitar journey-det azt érzem a nagy részénél bólogatsz majd, mert már te is felfedezted, így haladsz. Ez mellett biztos találsz ebben a fejezetben néhány érdekes előrevivő gondolatot.
süti beállítások módosítása