A rénszarvas magabiztossága

A rénszarvas magabiztossága

Kutyavilág

2018. március 01. - suhodminyák

Kismester G befogadott kutya, nem tudunk semmit az előéletéről, csak következtetni tudunk egy vagy több esetleges traumára. Amikor álmodik, nem egyszerűen fut vagy mozgolódik, mint a kutyák többsége, hanem nyüszít, vonyít, szenved. Ezeknek a rémálmoknak sokszor érintéssel, simogatással kell véget vetni. Ma éjjel azonban áttörés történt. A szokásos, kétségbeesett sírásba hajló vinnyogást Kismester G egy hangos, relatíve hosszú, nagyon határozott morgással ellenpontozta. Utána a néma csendet csak az ütemes szuszogása puhította. Kíváncsi vagyok, hogy sikerül-e levonnia a következtetést, és a továbbiakban alkalmazni a megszerzett tudást, miszerint mégiscsak megoldás az erőszak.

A bejegyzés trackback címe:

https://suhodminyak.blog.hu/api/trackback/id/tr3213707216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Érvsebész 2018.03.01. 09:05:05

Ha a kutyáról van szó, alighanem vissza fognak térni a nyüszítés-vinnyogás, amit olykor fel fog váltani a dühödt morgás. Persze sokat számít, hogy mennyi idős a kutya, milyen mélyek a traumák, stb. (Az enyém egy gyerekkorában traumatizált, de aztán serdülőkorától szeretetben és ingergazdag, biztonságos környezetben nevelkedő kutya, aki ennek ellenére gyakran irracionálisan viselkedik).

Ha ez egy metafora, akkor viszont mindenekelőtt érdemes lenne mégis feltárni a traumák mibenlétét és a lehetséges következményeket, modellezni más kutyák traumáit és gyógyulását, stb.

suhodminyák · http://suhodminyak.blog.hu 2018.03.01. 09:20:08

@Érvsebész: Nem metafóra, ez az, aminek elsőre látszik. :-) Én sem hiszem, hogy megoldódott volna a rémálom-probléma, viszont nagyon érdekes fajközi ködön keresztül belelátni, hogy egy "sztori" hogy módosulhat egy kutya fejében.
süti beállítások módosítása