A rénszarvas magabiztossága

A rénszarvas magabiztossága

Simple is beautiful

2011. május 28. - suhodminyák

Most egy joghallgatóknak szóló vizsgára felkészítő összefoglaló könyvet olvasok. Feltűnt, hogy nagyjából gond nélkül értem, miről van benne szó. Nem úgy van megfogalmazva, hogy cerkófok is megértsék, de mentes a felesleges sallangoktól, és a kívülállók vakítására szolgáló fordulatoktól.

Ez olyannyira így van, hogy épp most olvasom, hogy az „annak alapján” (on the grounds of) kifejezést egy törvény legújabb verziójában minden előfordulásánál a „miatt” (because of) kifejezésre cserélik éppen azzal az indoklással, hogy végül is ugyanaz a jelentése, viszont közérthetőbb.

A bejegyzés trackback címe:

https://suhodminyak.blog.hu/api/trackback/id/tr605032663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EHC 2011.05.28. 13:50:29

Ez olyan, mint hogy a magyar törvényekben is ki kéne irtani az "illetve" szócskákat, mert nem egy perben az "illetve" jelentésén megy a szenvedés...
süti beállítások módosítása