A rénszarvas magabiztossága

A rénszarvas magabiztossága

Hideg-meleg

2009. november 03. - suhodminyák

 

A hagyományokat lehet ésszel és ész nélkül is őrizni, és mindkét megoldás következményei lehetnek aranyosak vagy drámaiak. Az angolok egyik leghíresebb hagyománya a királyság megmosolyogtató intézménye. De tényleg ők akarják, mert egyszerű többséggel, bármelyik parlamenti ülésnapon véget lehetne vetni a dolognak, mégsem teszik. Cserébe a királynő elbohóckodik az ország lakói és a turisták legnagyobb megelégedésére, és nem ártja bele magát olyan ügyekbe, amibe egyébként törvényes joga lenne beleszólni. 

Sokkal fajsúlyosabb kérdés azonban a hideg-melegvíz problémája Angliában. Az angolok mind a mai napig úgy szerelik fel a fürdőszobai kézmosókat, meg sokszor a kádakat is, hogy a jobb oldalon van egy jéghideg, a bal oldalon meg egy tűzforró csap. Mindenki szabadon eldöntheti, hogy például fogmosásnál a fogzománcára kíván halálos csapást mérni, vagy inkább a nyelvét óhajtja hólyagosra égetni. 

Az üzletek amúgy tele vannak keverőcsapokkal, amik ránézésre megszólalásig hasonlítanak a nálunk megszokottakra, de egy-két ilyet használva az a paranoid érzésem támadt, hogy tessék-lássék megoldással, a feladat elszabotálásával állok szemben, ugyanis az egy szem csőből egyszerre éreztem a kezemre zúdulni jéghideget és tűzforrót. Azonban a csapot fokozatmentesen finomhangolva meggyőződhettem róla, hogy a jelenség nem a pszichológia (vagy pszichopatológia), hanem a fizika tárgykörébe tartozik.

A bejegyzés trackback címe:

https://suhodminyak.blog.hu/api/trackback/id/tr405032381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

montag 2009.11.03. 12:27:23

ez valóban az angolok egyik legnagyobb idiótasága, amitől ismeretlen oknál fogva nem hajlandóak megválni. én anno arra a következtetésre jutottam, hogy biztos szégyellik bevallani, hogy nem jutott eszükbe kevert csapot csinálni, ezért most konok kitartással bizonygatják, de bizony nekik ez pont így jó.

Fodor Balazs 2009.11.03. 13:22:07

tobbszor rakerdeztem mar, ugy tunik neveltetes ill. a megszokas all a dolog hattereben. egyszeruen ugy nonek fel, hogy ilyen a csap, el se tudjak kepzelni, hogy lehet masmilyen. altalaban kis borzongassal kerdeznek vissza, hogy ugyan minek akarna barki is "langyos" vizet? Mivel allandoan huvos van, hozzaszoknak a hideghez. altalaban mindenhez hideg vizet hasznalnak, kiveve furdeshez, akkor meg megtoltik a kadat (es van fali elektromos vizmelegito, kulon a zuhanyhoz) Volt aki elkepzelte, hogy ha szuksege lenne ra, akkor bedugna es megtoltene a mosdot, es maris ott a langyos viz (az ezzel jaro higieniai problemaig nem jutott el). Utoljara, emlekszem, egy epitesz probalt meggyozni, hogy dehat a keverocsap, az atmelegszik/lehul, es akkor ha az ember utana csak hideget vagy csak meleget akar, akkor varnia kell, tehat sokkal jobb, ha kulon van... Ekkor adtam fol vegleg. :)

Ismeretlen_51006 2009.11.03. 17:08:29

Azért értékeljük, hogy a toalett kérdésében korántsem voltak olyan konzervatívak.

bigface 2009.11.03. 17:21:49

Én ezt eddig nem tudtam. Ma sem keltem fel hiába. Nekem tetszik az angol megoldás. A zuhanyzó ezek után feltételezem nem terjedt el náluk. Fogmosó vizet pedig lehet keverni pohárban is. :-)

Ismeretlen_89945 2009.11.07. 18:55:34

teljesen hasonlóan írta meg ezt a tripet karinthy ferenc is. vannak dolgok, amik állandóak, azért ez megnyugtató.
süti beállítások módosítása