A rénszarvas magabiztossága

A rénszarvas magabiztossága

Jamón suhodminyáco

2009. május 22. - suhodminyák

 

Balázsnak mondták spanyolórán, hogy a Jamón iberico a pata negra (feketelábú) disznófajtából készül, aminek eleve magas különlegességi indexét még az étrendjével is fokozzák. Először árpán és kukoricán hizlalják, aztán füvet, gyógynövényeket és makkot etetnek vele. Mielőtt elvágják a torkát (vagy más, politikailag korrekt módon végeznek vele), már csak makkot kap.

 

 

Erről eszembe jutott, hogy az ilyesmihez nekem is lenne kedvem – ha a korán kelős, meg a kivégzős részt valaki megoldja helyettem. Az én disznóim is füvet ennének meg makkot, de fokhagymás spenótot is kapnának bőven, kedvenc italuk a gyömbéres sör lenne. Koradélutánonként pedig tíz évesnél nem idősebb, az elmúlt két tanév átlagában magatartásból legalább négyes gyerekek simogatnák álomba őket. Főleg ez utóbbi körülménnyel magyaráznám, hogy miért olyan istentelenül drága a belőlük készült sonka.

A bejegyzés trackback címe:

https://suhodminyak.blog.hu/api/trackback/id/tr605032272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_51269 2009.05.24. 20:43:51

Komolyzene? Vízágy? Illatos pünkösdirózsa élősövény? Mehetek hozzátok hobbiból hízni? : )

Ismeretlen_35729 2009.05.25. 21:11:39

Az élősövény tervben volt, de végül elvetettem, mert a későn érkező disznók csapta zaj zavarná a többieket a felolvasóest élvezetében.
süti beállítások módosítása