A rénszarvas magabiztossága

A rénszarvas magabiztossága

Mangó

2008. december 05. - suhodminyák

Aki életében evett narancsot, de úgynevezett 100%-os narancslevet is ivott már, tudja, hogy mekkora különbség van az eredeti gyümölcs (illetve az abból facsart lé), és a boltokban kapható folyadék között.

 

A mangó esetében még ennél is jelentősebb a különbség. A gyümölcs az általam eddig kóstoltak közül talán a legfinomabb, és ez természetesen facsart állapotára is igaz. Kerestük is a lehetőséget, hogy együnk, igyunk belőle.

 

Damaszkuszi szállásunk közelében például jónéhány gyümölcsmixelő volt, ahol narancsot, kiwit, mangót, epret, banánt, és még pár gyümölcsöt lehetett kevertetni. Az így készült turmixok elképesztően finomak voltak. Érdekes volt ugyanakkor, hogy a gyümölcsök keverésére szakosodott intézményekben a legtöbbször iszonyú nehézségekbe ütköztünk, amikor elsoroltuk, hogy milyen gyümölcsöket szeretnénk összekevertetni. Annyira voltak meglepve, mintha soványtejes marhavért követeltünk volna.

 

Pozitív tapasztalatainkon fellelkesülve dobozos mangólét is vettünk. Az első kortyok halványan emlékeztetnek a mangóra, de inkább egy olyan mellékíz mentén, ami nem játszik szerepet abban, hogy szeretjük a gyümölcsöt. Minden további korty fokozta az elbizonytalanodást, ami döntésünk helyességét illeti. Az utolsó, tétován lenyelt korty után ért meg igazán az ítélet: nem érdemes ilyesmit inni.

 

Az általunk evett és ivott mangók kívülről haragoszöldek voltak, ennek ellenére teljesen érettek, és belül narancsszín árnyalatúak. Úgy tűnik, hogy ennek a gyümölcsnek legalább annyi variánsa van, mint pl. az almának.

A bejegyzés trackback címe:

https://suhodminyak.blog.hu/api/trackback/id/tr875032052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_51269 2008.12.09. 20:13:42

Most úgy fellelkesültem, hogy ha ilyen pozitívan nyilatkozol róla, akkor majd a jövő héten én is veszek egyet és befalom, édes lé, mennyei hús, csöpög a könyökömön, nyeldeklek, fuldoklok majd boldogan. Aztán feltámadt bennem a szörnyű gyanú, és rákerestem a gugli imagesben. Ekkor ért utol nemezisem, mert kiderült: ilyet már hozott egyszer valaki, és utáltam. : / Írjál még jókat gyümölcsökről, légy oly jó. (és kisbetűvel: éljen a gránátalma)

Ismeretlen_51269 2008.12.09. 20:21:03

Á, egye fenyő, azért is veszek egyet.

Ismeretlen_35729 2008.12.09. 21:38:12

Azzal a konkrét gyümölccsel kellett, hogy valami baj legyen. :-) Vagy - a pesszimista forgatókönyv szerint - ott lehet finomat kapni, ahol megterem.

Ismeretlen_51269 2008.12.12. 21:13:45

Az hót ziher, hogy egy fülöp vagy szír termésű mangó olyan viszonyban van a magyarországon kaphatóval, mint a lével, mondjuk. : )

Ismeretlen_35729 2008.12.13. 10:13:38

Hát igen. Úgyhogy ha itt készült levet látunk, annak már olyannak kell lennie, hogy kötelességünk jelenteni a fogyasztóvédelemnél. :-)
süti beállítások módosítása