A rénszarvas magabiztossága

A rénszarvas magabiztossága

Azokban még volt anyag

2010. október 11. - suhodminyák

Már az ajtón kívül, ahol a hangja még nem állt össze szavakká a fülemben, már ott tudtam, hogy ez az fajta idióta, aki csak hasznot húz e máskülönben hátrányosnak tűnő tulajdonságából. Boldog, magabiztos lendülettel éli az életét, amerre jár, igazságot oszt.

A gyűrődő zónák elvéről és gyakorlatáról mit sem tudva meséli, hogy egy Volvonak valósággal eltűnt az eleje, amikor belehajtott az ő vonóhorgos Opel Asconájába. Hiába, a régi német kocsikban még volt anyag. Nem lehet ujjal benyomni az oldalukat, mint a japánoknak.

A többiek, két roma meg két nem roma helyeselnek. Majd a német-japán vonalon hibásan elindulva egy Volvo és egy Honda esetét mesélik el, ahol viszont a Volvo játszotta a bezzeg abban még volt anyag szerepet, és szinte fényesebben jött ki az ütközésből, mint ahogy belement. A Hondának esélye sem volt. Hogy lett volna.

Az egyik srác Suzuki kulcsa a padon hever. Szerencsére kiderül, hogy viszont ezek az új Suzukik, ezek már rendben vannak a töréstesztek szerint. Viszont a törésteszteknél általában (de nem a Suzuki esetében) felmerül a gyanú, hogy kamu az egész, az autógyárak csak belefizetnek, és kész.

Közben az egyik roma srác nadrágjának a zsebéből egy parányi zokni kerül elő, a csávó kislányáé. – Ó, egyem a drága húsát, úgy imádom a kis kutyulikámat – lábad könnybe a szeme, és az autós fonalat teljesen elvesztve tántorog ki az öltözőből tezsvérével együtt.

Épp időben, mert jön a következő történet, ahol megint egy sértetlen és egy porrá zúzott autó játssza a főszerepet, csak most az egyikben négy cigány ül. A mesélő rutinból, cinkosan a többiekre mosolyint, ahogy ezt mondja, és szemmel láthatóan nem tűnik fel neki, hogy épp az előbb beszélgetett másik két romával. A történetben egyébként végül semmi jelentőségre nem tett szert a szereplők etnikai hovatartozása. Csak biztos jó volt tudni. Persze az övék volt a vesztes autó, de csodák csodájára a hajuk szála sem görbült.

Én meg csak állok kezemben a levetett cipőmmel, és tátott szájjal bámulok ki a sötétbe, hogy még mindig tágul vajon a világegyetem, vagy elkezdett már összeroppanni. El kellett, hogy kezdjen.

A bejegyzés trackback címe:

https://suhodminyak.blog.hu/api/trackback/id/tr965032578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása