A rénszarvas magabiztossága

A rénszarvas magabiztossága

Motivációs levél

2018. január 16. - suhodminyák

Ha sorozatot indítanék a világ legfeleslegesebb dolgairól, a motivációs levél az első bejegyzések között szerepelne. A HR szakemberek döntő többsége rutinból kéri és próbálja – egyébként sikertelenül – használni. Vagy nem tudják, hogy mire való, vagy rosszul tudják, vagy fel sem merül, hogy bármi tudni vagy gondolkodni való lenne vele kapcsolatban.

interviewing-a-painting-company-cartoon.gif

A motivációs levél elvileg arra való, hogy a cég fel tudja mérni, hogy a jelentkező valóban belsőleg motivált, hogy a vágyott cégnél és pozícióban dolgozhasson. Az az idióta, aki ezt őszintén le tudja írni, és tényleg azt hiszi magáról, hogy a munka világában fog kibomlani számára a boldogság illatos rózsája, és nem egyszerűen pénzt akar keresni a munkájával, könnyen azzal szembesülhet, hogy ugyanezt nála százszor jobban írják le nagypályás hazudozók, akik aztán el is viszik az állást.

Így aztán a motivációs levél a legjobban hazudó jelentkező kiválasztásának az egyik legjobb módszere. Gyalázatos termékeket forgalmazó cégek értékesítői számára kitűnő szűrő, mindenhol máshol rendkívül kártékony.

Számomra a legbámulatosabb az egészben, hogy a HR-esek nem hogy ebbe nem gondolnak bele, hanem az egészet valami, az eredeti céljáról leválasztott formagyakorlatként kezelik és hajtják végre az ignorancia langyos tavába hugyozgatva.

A bejegyzés trackback címe:

https://suhodminyak.blog.hu/api/trackback/id/tr5913579019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maintenator 2018.01.17. 09:45:41

A HR-esség nem szakma, semmilyen specifikus végzettség vagy tudás nem szükséges hozzá (mint pld. nyelvtanár, orvos, mérnök munkakörök ellátásához). A HR-es feladata, leegyszerűsítve, a vezetés utasításainak végrehajtása. Ezek az emberek bármilyen terndi dolgot felkapnak, akár van értelme, akár nincs, képtelenek minősíteni, nincs hozzá hátterük!

suhodminyák · http://suhodminyak.blog.hu 2018.01.17. 10:55:43

@maintenator: Szerintem nem lényeges, hogy szakmának tekintjük-e vagy nem. Problémákat kell megoldani célorientáltan, a környezetre is refelktálva. Enélkül bármilyen szakma vagy tevékenység önmaga paródiájává válhat.
süti beállítások módosítása