A rénszarvas magabiztossága

A rénszarvas magabiztossága

Betűzd

2011. július 14. - suhodminyák

Ma azt olvastam a BBC-n, hogy az angolok annyira gyatrák a saját szavaik betűzésében, hogy az évente font milliókba kerül az internetes vállalkozásoknak.

Olyasmikre kell gondolni, hogy egy rosszul betűzött termékre csak az fog rátalálni a neten, aki maga is ugyanúgy rontja el a helyesírását (és úgy néz ki, hogy ebből még nem jön ki elég vásárló), meg hogy a rossz helyesírás azt a gyanút ébreszti az adott honlapra látogatókban, hogy ott valami gyanús és/vagy színvonaltalan dolog folyik, mint pl. Reobek vagy Adibas cipők árusítása, vagy adathalászat.

Az iskolákból – sokszor mindössze tizenhat évesen – kikerülő fiatalok annyira gyengék helyesírásból, hogy a nyilatkozó üzletember szerint az új munkatársak kiválasztásakor felmerülő nehézségek közül messze a legnagyobb az érdemben írni tudók felkutatása.

A hírt örömmel olvastam, mert amúgy – még ha időnként gyanakodtam is – hajlottam rá, hogy amit az itteniektől látok vagy hallok, az biztos úgy jó, ahogy ők használják, és az én tudásom elavult vagy életszerűtlen.

A bejegyzés trackback címe:

https://suhodminyak.blog.hu/api/trackback/id/tr485032688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boca · http://www.facebook.com/boczpeter 2011.07.15. 12:35:47

Végre szakíthatnának a másképp-írjuk-másképp-mondjuk ósdi hagyományával és végre "rendesen" is leírhatnák a szavakat, akkor valszeg a diákok is jobbak lennének. További vigaszt nyújthat neked a tudat h újabb területen van versenyelőnyöd még a bennszülöttekkel szemben is.

Ismeretlen_35729 2011.07.28. 10:55:46

Egyébként vannak erre utaló jelek a fiatalok között. Kate Fox könyvében is szerepelnek példák arra, amikor pl. a nálunk kának ejtett hangot ők is kával írják, és egy csomó egyéb, ésszerű egyszerűsítést is elkövetnek pl. az elektronikus zene fiatal rajongói.

Boca 2011.08.08. 00:32:24

Ez nekem is feltűnt, de nem néz ki nagyobbnak, mint bármilyen más szubkulturális jelenség. De ki tudja, lehet h 154 év múlva eléri a kritikus tömeget.

Ismeretlen_70375 2011.08.21. 15:06:07

"az új munkatársak kiválasztásakor felmerülő nehézségek közül messze a legnagyobb az érdemben írni tudók felkutatása" Miért is kell ezeket felkutatni? Hisz épp az a baj, hogy ha a munkatárs helyesen ír, csökken a találati arány ... :)
süti beállítások módosítása