A rénszarvas magabiztossága

A rénszarvas magabiztossága

Piknik

2008. november 06. - suhodminyák

 

A Vörös tenger jordániai partján nem kezdődik korán az élet, inkább csak tizenegy óra körül kezdenek szállingózni az emberek. Akkor azonban, nem mondom, hogy kapkodva, de azért minden felesleges időhúzás nélkül munkához látnak.

A pácolt darált húst rejtő zacskóikat kilyuggatják, és fellógatják őket. Miközben a felesleges nedvesség távozik, egy bádogdobozban tüzet raknak, és hamar faszenet csinálnak a beletett fából. Közben előkészítik a húst kebabnak, és már teszik is fel a kis nyársaikon sülni. A nők mindeközben a saláták, szószok, öntetek elkészítésével foglalatoskodnak – szigorúan külön, egy másik napernyő alatt. Időnként egy-egy férfi átmegy valami konkrét dologért, de inkább csak a gyerekek járnak közöttük. A (nukleáris) családoknál más a helyzet: ott együtt vannak, de a munkamegosztás hasonló.

A bejegyzés trackback címe:

https://suhodminyak.blog.hu/api/trackback/id/tr955032011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_35729 2008.11.07. 08:19:31

Papa, mama, gyerekek. Azaz amikor nem élnek együtt az előző generációkkal: a nagy- és dédszülőkkel.

ggarda 2008.11.07. 14:00:43

ezt még így soha nem hallottam, csak szótárban láttam és van még mint kifejezés az atomizált társadalom... jók a képek, és nagyon élveztem a felvezetést
süti beállítások módosítása