A rénszarvas magabiztossága

A rénszarvas magabiztossága

A képesség-vesztés jelei

2009. szeptember 18. - suhodminyák

Nem győzöm hangsúlyozni az önismeret, a magunkkal szembeni őszinteség fontosságát. Megint azt olvasom, hogy egy idős úr még mindig vezet, noha az ehhez szükséges képességei többségének időközbeni elvesztése potenciális gyilkossá avatja. 

 

 

A magával őszinte ember kell, hogy érzékelje a képesség-vesztés jeleit, hogy egyre többször lepődik meg tereptárgyak létezésén, a forgalom többi résztvevőjének hirtelen, és/vagy váratlan helyről való felbukkanásán. Vagy ami még rosszabb, azon, hogy integetnek neki a kereszteződésben, hogy figyelj csak, az a kurva nagy csattanás, amit nem hallottál, az az volt, hogy, elcsaptál valakit. 

Hogy ez utóbbi nem kitaláció, arra konkrét képeket szerettem volna betenni arról az esetről*, amit egy – azt hiszem – német közlekedési kamera rögzített. A két-három képből álló sorozaton egy idős hölgy mereszti a szemét maga elé, feje szinte egyvonalban van a kormánnyal. Koncentráló arckifejezése, testtartása mindegyik képen tökéletesen azonos, noha épp egy, a zebrán jól láthatóan elinduló urat gázol el. Az ilyesmi csattan. Megmozgatja a karosszériát. Árnyékot vet az utastérre. A hölgy pedig megy tovább, és láthatóan sejtelme sincs az általa okozott helyzetről.

 

Csak egy-két esetről olvastam, ahol az érintett idős hölgy vagy úr arra a következtetésre jutott, hogy elengedi a görcsösen markolt kormányt, és nem vezet többé.

 

* Kipróbáltam a baleset, gázolás, mercedes, idős vezető, női vezető, forgalomfigyelő kamera, accident, hit and run, mercedes, old driver, female driver, traffic camera, Unfall, Umfährt, Mercedes, alte Fahrer, frau / weiblich Fahrer, Verkehr Kamera hívószavakat és azok – szándékaim szerint – összes kombinációját, de nem találtam.

A bejegyzés trackback címe:

https://suhodminyak.blog.hu/api/trackback/id/tr765032360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

montag 2009.09.18. 15:51:37

volt az a south park epizód, amikor a nyugdíjasoktól elvették a jogsit, mert ha mind egyszerre indult haza a nyuggerklubból autóval, a fél várost kiirtották, és még csak fel sem tűnt nekik

Ismeretlen_54136 2009.09.19. 10:55:55

off hahó ma van a várban magyartanárok egyesületének konf.-ja kötelező olvasmáynokról, ugye ott vagy? :O)

Rebelle · http://rebellenews.blogspot.com/ 2009.09.19. 22:36:33

Mégoffabb: Kedves Murci! Annyira kíváncsi lennék, hogy ilyenkor miből válogatnak? Mi az az 50-100-200 könyv, amiből kikerül az a pár, amit majd le kell nyomni a kölykök torkán? És vajon mi alapján dől el? De arra is kíváncsi lennék, vajon ha lenne manapság " tiltott olvasmány", mi lenne az? Mi lenne az a 10 könyv, amit szigorúan védett trezorba javasolnának, hogy az ember 18 éves koráig ne jusson hozzá? Ti milyen könyvet nem adnátok a gyerekeitek kezébe?

Ismeretlen_54136 2009.09.20. 00:49:30

én kívülálló vagyok - sőt, a végén hagytam ott a szakot, nehogy még rosszat taníthassak :P de a trezor jó ötlet, hátha S. következő posztja erről szól... én mindenestre sokmindent beletennék, de 18 helyett azért 16 irányába vinném ezt a bizonyos korhatárt.. na , sok volt az off-ból, aludni!

Ismeretlen_51006 2009.09.20. 17:32:38

Jókait titkosítanám pár száz évre. Nagyon veszélyes, bárkit le lehet vele szoktatni az olvasásról.

Rebelle 2009.09.21. 01:08:41

Én az Utolsó letérő Brooklyn felé-t. Az nálam rendesen kicsapta a biztosítékot. De a Varázshegyen sem sikerült még átrágnom magam. Talán még öregednem kell.....
süti beállítások módosítása