A rénszarvas magabiztossága

A rénszarvas magabiztossága

Modern kortárs művészet

2010. október 27. - suhodminyák

Azért a modern kortárs művészeti kiállításokon előfordul, hogy az előtérben elhelyezett fából ácsolt szállító dobozok előtt kisebb tanácstalan csoport álldogál, és segélykérőn pillantgatnak körbe, hogy ez már művészet-e, vagy még tovább kell menni, és majd csak a bádoghordók meg a betonvas boglyák mögött kezdődik a kiállítás.

A bejegyzés trackback címe:

https://suhodminyak.blog.hu/api/trackback/id/tr75032586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rebelle 2010.11.02. 23:15:37

Hát igen. Van ez így néha.... Amikor Madridban a Modern Képtárban egy talán 3mX3m-es asztalon, kb. 4cmX4cm-es négyzethálóban bevert szögek szélfútta gyepszőnyegével találtam szembe magam, akkor nem az jutott eszembe, hogy ez micsoda művészet, vagy mennyire szép, hanem az, hogy a kedves művész bizonyára túl sok felesleges szabadidővel rendelkezett, mire az összes szöget beverte és még a kellő irányba és fokban meg is hajlította őket. Bár a kedvencem azóta is az a 3X1,5 méteres, függőleges, hófehér vászon, amin a művész többszöri gondos lealapozást követően középen egy hosszanti metszést ejtett. Megdöbbentő a kreativitásnak, a gondos tervezésnek, a művészi kivitelezésnek, és a puritánságnak ez a tökéletes ötvözése. :) Hova juthatna a világ, ha ezek az emberek képesek lennének a bennük dúló alkotásvágyat valami némileg hasznosabb dolog létrehozásába fektetni.
süti beállítások módosítása