Találtunk itt egy, a krumplihoz nagyon hasonló zöldséget, amit csak be kell dobni a sütőbe (nem mintha főzve ne lenne finom), és addig sütni (ez nem tart soká), amíg el nem kezd jönni az illata, illetve kisebb cseppek nem kezdenek el szivárogni belőle. Ilyenkor könnyen lefejthető a héja, ami alatt színre, állagra és ízre is a sütőtökhöz hasonló csemege rejtőzik. Húsokhoz gyakorlatilag felülmúlhatatlan köret. Ma megnéztem a boltban, hogy hogy hívják ezt az egzotikus zöldséget, aztán lefordítottam magyarra. A címben jelzett összetett szót kaptam.
A magyar szó tökéletesen ismerős, de hogy ugyanezt a zöldségfélét takarja-e, abban nem vagyok biztos, ugyanis a látványa egyáltalán nem ismerős, pedig kiismerem magam a piacokon. Viszont lehet, hogy nem figyelek eléggé.