A rénszarvas magabiztossága

A rénszarvas magabiztossága

Rozmaring

2008. február 26. - suhodminyák

- Akkor csináljuk úgy, hogy te mondod, hogy én mit csináljak, de nem nyúlsz semmihez: meg akarom tanulni. Vagy nem is! Egyből csinálom, és közben mondom is, hogy mit csinálok, te meg bólogatsz vagy csóválod a fejed. Ilyesmi. OK?

- Rendben. Én majd felrakom a vizet a spagettinek, meg intézem tovább is, azzal ne törődj.

- Tehát akkor felvagdosom a gombát, jó, kész, felteszem a teflon serpenyőt a lassú tűzre, ugye?, és akkor mehet bele az olaj... viszonylag sok kell bele, mert a gomba sokat felszív. Jó. Akkor ezt most bele is teszem, összeforgatom a fakanállal, és egy kicsit emelek a lángon, hogy épp egy leheletnyit megpiruljon a gomba... Addig akkor felkockázom a hagymát. Apróra, mert aztán a szószba nem kellenek nagy darabok, mert ugye az akkor már nem szósz. Ugye? Na, most gyorsan újra lejjebb veszem a lángot, és mehet rá a hagyma. Jó. Még egy kis olajat is teszek. Ezeket is összeforgatom, és akkor most mehet rá a fedő, hadd rottyanjon össze egy kicsit. Na, és megvettem a cserepes oreganot, meg a rozmaringot is. Akkor most ezekből vágok bőven, így ni. Elég ennyi? Na, akkor még ezt is hozzá... Tehát most ezeket - figyelve az ujjaimra - felvagdosom a lehető legkisebb miszlikre. Ezt ugye lehetne olyan mozsár szerűségben is azzal a kis bunkóval összezúzni, de így is kifő belőle az aroma, és szebb is, ha csak amúgy, darabosan van a mártásban. Ja! Megsózom gyorsan a gombát, meg a hagymát, hogy egy kis levet eresszen, és tulajdonképpen mehet is rá az oregano, meg a rozmaring. Na de most mi is jön? Ne segíts! Ja, tudom. A fokhagyma. Szétnyomom teljesen a nagykéssel, és aztán még jól felvagdosom, és mehet is bele. Összeforgatom gyorsan, de már veszem is elő a tejfölt, mert a fokhagyma hipp-hopp oda tud égni, és úgy meg keserű lesz. Jó, akkor most beleteszem a tejfölt, megkóstolom... Még egy kis só mehet rá, meg ugye az a kis - még mokkás kanálnyinál is kevesebb - cukor, és ezt is összekeverem, rottyantok egyet... És... És kész! Ugye? Ennyi?

- Igen. Na látod, sikerült megjegyezned elsőre. Pont így csináltam én is. Megjegyzem, nem lett valami jó. Szerintem ez a rozmaring mégis inkább csak a sült húsokhoz való.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://suhodminyak.blog.hu/api/trackback/id/tr605031755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása