A rénszarvas magabiztossága

A rénszarvas magabiztossága

Applied basic english

2007. november 20. - suhodminyák

Néhány évvel ezelőtt - állítólag - leginkább csak franciául lehetett kommunikálni Marokkóban - az arab nyelvet erősen törőknek. Ma már basic englishben is kitűnően el lehet boldogulni. Az alábbi párbeszéd egy helyi pincér és egyik útitársunk között zajlott le. Utóbbit nem kívánom megnevezni, mert érvényes középfokú, "C" típusú állami nyelvvizsgával rendelkezik. (Az elhangzott mondatok(?) mögött zárójelben szerepel a közlő szándékolt üzenete, majd a "/" jel után annak magyar fordítása).

- It's good? (Have you enjoyed your breakfast? / Ízlett a reggeli?)

- Yeah but more bread! (It was the most delicious one I ever had! By the way would you be so kind to bring us some more of this fine bread? Thank you. / Életem legízletesebb reggelije volt! Apropó, lenne olyan kedves, és hozna még ebből a finom kenyérből? Köszönöm).

A bejegyzés trackback címe:

https://suhodminyak.blog.hu/api/trackback/id/tr335031668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása