A rénszarvas magabiztossága

A rénszarvas magabiztossága

Curry

2006. november 22. - suhodminyák

A visszautat közvetlenül megelőzően Mumbaiban elsétáltunk arrafelé, amerre az érkezésünkkor nem, és ekkorra időzítettük bizonyos áruk beszerzését is. Egy kis bazárokkal, boltocskákkal teli negyedben, ahol nem odavalósi turistával egyáltalán nem találkoztunk, betértünk egy fűszereket, kb. tizenkétféle rizst, egyéb magvakat, meg mindenféle mást kínáló boltba.

Megkérdeztem az eladót, hogy mit érdemes tudni a két fűszerkeverékről, amikre rámutattam. Anélkül, hogy érdemben beszélni próbált volna, bátorítóan mosolygott, és az orrom alá dugdosta a két lezárt (ezért illat alapján nem megítélhető), jelöletlen zacskót. Mivel - ahogy az egyébként nagyjából egész Dél-Indiára jellemző volt - nem turistás környéken voltunk, azt gondoltam, hogy ezek biztos a helyiek által is vásárolt áruféleségek, és nem idegeneknek szánt, csikósostor, meg plüss pulikutya jellegű, "valaminek látszó, de mégsem az" dolgok. A színük bíztató volt: az egyik curry jellegűnek látszott, a másikat tompított haragoszöldnek mondanám.

A hétvégi vetítésen jött el az éles bevetés ideje. Vagy túljártak az eszemen, és olyan helyen sikerült vásárolnom, ahova a magukat rafináltnak gondoló turistákat várják, vagy egyszerűen - nyilván arrafelé is kapható - gyenge minőségű fűszerbe futottam bele. A lesújtó jellegtelenségtől mindenesetre csak a Gergő által itthon beszerzett indiai keverékek mentették meg a kaját.

A bejegyzés trackback címe:

https://suhodminyak.blog.hu/api/trackback/id/tr515031348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ggarda 2006.11.23. 01:00:39

de az is lehet, hogy nem arra hasznaltad a fuszert, amire szantak

suhodminyák · http://suhodminyak.freeblog.hu 2006.11.23. 08:21:38

Miért, mire szánhatták még? Ha ételfestéknek, akkor is rendeltetésszerűen használtam, csak ezért nem vettem volna meg. Vagy másképp: hogy használhattam volna még?

hegylakoo · http://hegyimonolog.freeblog.hu 2006.12.03. 16:59:07

Még az is előfordulhat, hogy ott a bal váll fölött nem sót szokás hátrahinteni.:)Magyarán egy babonaszert vásároltál fűszer helyett.
süti beállítások módosítása