A rénszarvas magabiztossága

A rénszarvas magabiztossága

Bécsi szelet

2006. szeptember 28. - suhodminyák

Mallnitz környékén felkarikáztunk egy sorompóval lezárt, és kerékpározni tilos táblával megjelölt aszfalt szerpentinen. Elég sok autó jött föntről is, meg lentről is. A legtöbben mosolyogva biccentettek, vagy intettek, néhányan nem törődtek velünk. Egy hölgy pedig abszolút korrekt hangnemben, kulturáltan közölte, hogy feljelent minket, amiért tiltott helyen bringázunk – ha folytatjuk az utunkat felfelé. Érdekes, hogy Magyarországon egy ilyen közlést csak fenyegető nonverbális kísérettel együtt tudok elképzelni: az igazság bajnoka felháborodottan, dühösen és kioktató hangnemben fenyegetőzne. Ez az oszrták hölgy viszont egyáltalán nem haragudott, csak egy szabályt akart betartatni. 

A modern nyugat-európai gondolkodásmódnak egy érdekes példájára csodálkozhattunk rá, amikor kiderült, hogy az úton azért nem lehet biciklizni, mert sokan csúnyát estek lefelé. Utána kéne nézni, hogy nem zabálta-e betegre magát ijesztően sok ember bécsi szelettel. Mert ha igen, nem szabadna hagyni, hogy továbbra is borotvaélen táncoljanak, és vállalhatatlanul kockázatos helyzetekbe sodródjanak.

A bejegyzés trackback címe:

https://suhodminyak.blog.hu/api/trackback/id/tr295031311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása