A rénszarvas magabiztossága

A rénszarvas magabiztossága

Szikla

2006. szeptember 18. - suhodminyák

Egy időben böngészgettem a Tallózó című hetilapot. A hátulján gyakran jelent meg egy-egy művészi alkotás, vagy annak szánt, illetve egyesek által aként értelmezett produktum. Az egyik szám hátán lévő kép egy életre bevésődött az emlékezetembe. 

Egy tusrajz, vagy egyszerű grafika volt talán, de akár rontott rajta az újság fekete-fehér volta, akár nem, nekem nagyon megtetszett úgy, ahogy láttam. Egy magas óceánparton ülő ember szemszögéből látjuk a végtelen vizet. A képbe alul kicsit belelóg ennek az embernek a keresztbe tett lába. Az óceánon, nem pontosan meghatározható messzeségben, egyetlen egy dolog van. Egy szikla, ami pontos mása a megfigyelő keresztbe vetett lábainak.

Kinek a szemszögéből látjuk az óceánt? Mi köze van a sziklához? Mikor és hogyan jött ide? Mikor és hogyan fog elmenni, ha elmegy egyáltalán? Vár valakit? Vár valamit, hogy megtörténjen? Ez egy különleges ember? Hányan tudják, hogy az ott az ő keresztbe tett két lába? Ő tudja?

A bejegyzés trackback címe:

https://suhodminyak.blog.hu/api/trackback/id/tr825031304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása