A rénszarvas magabiztossága

A rénszarvas magabiztossága

Osztály, vigyázz!

2006. június 15. - suhodminyák

Egy általános iskola évzárójának hangjai szüremlettek ki az utcára. A morajlás fel sem tűnt először: az nem számít különleges eseménynek egy iskolaudvaron. Aztán egy tanárnő (szerintem kémia szakos) hangja azt mondta, eleve emelt hangon, a mikrofonba, hogy „Osztály vigyázz!”

Csak most tudatosult bennem igazán, hogy ez milyen kellemetlen poroszos „gesztus”. Ha pl. e helyett azt mondanák, hogy „Kedves gyerekek!”, aztán a gyerekek számára is releváns közlések következnének, akkor már felmerülhetne a gyanú, hogy az iskola nem egy előre letöltendő büntetés, hanem egyszerre értelmes és érdekes dolgok színtere.

A bejegyzés trackback címe:

https://suhodminyak.blog.hu/api/trackback/id/tr275031173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ggarda 2006.06.15. 13:47:42

Na, a kémia tanároddal meg mi bajod lehetett? rád durrantotta a H2 + O elegyes kémcsövet. amikor ezek a rítusok kialakulhattak,az iskola a kispolgár előállítására szakosodott: a paraszt nem járatta iskolába gyerekét, vagy később a gazdagabbja épp csak hogy írást-olvasást elsajátítsa, az arisztokraták, tehetősek pedig házitanítót alkalmaztak. a kispolgárt pedig ajánlatos megtörni, meg is teszik, máig. egy tanult kispolgár

suhodminyák 2006.06.15. 14:49:52

Szerintem is ez a cél. Csak időszerű lenne elgondolkodni rajta, hogy jó cél-e. Nekem az jutott eszembe, hogy akár ismereteket, sőt tudásvágyat is adhatnának.
süti beállítások módosítása