A rénszarvas magabiztossága

A rénszarvas magabiztossága

Újabb akkordok és folyományaik

2015. március 04. - suhodminyák

113-e-chord.gifÚjabb akkordokat igyekszem bevésni, és nem meglepve látom, hogy a váltások sokkal nehezebbek tudnak lenni, mint az első három esetében. Ez ugye azt jelenti – gondoltam először –, hogy gyakorlatilag végtelen számú ilyen váltást kell majd megtanulnom.

Aztán feltűnt, hogy csak bizonyos akkordok hangzanak jól egymással, illetve egymás után, mások meg nem, ezért ez utóbbiakkal nem lesz gond.

Utána meg az jutott eszembe, hogy lehet, hogy mégis lesz ilyesmi olyankor, amikor a gitárkíséret(?) odébb vált le- vagy felfelé úgy, hogy a dallam jóformán ugyanaz marad. Nem tudom, hogy hívják az ilyesmit, de gyakran hallani.

Érdekes tapasztalat, amikor mellényúlok, de a megpendülő hang mégsem fals, hanem kimondottam jól illik az eggyel korábbi mellé. Feltételezem, hogy az ilyesminek szerepe lehet a dalszerzésben is, bár ez elvileg egyre ritkábban kell, hogy előforduljon, és mire az ember dalt szerezne, ezen pont túljutott.

A bejegyzés trackback címe:

https://suhodminyak.blog.hu/api/trackback/id/tr227240373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása