A rénszarvas magabiztossága

A rénszarvas magabiztossága

Csodálatos három hónap

2009. április 07. - suhodminyák

Lakott a házunkban egy idős házaspár. A feleség egy házsártos, mosolytalan, kiszáradt öregasszony volt. Mindig ő ment elől, kövérkés, szomorú arcú férje pedig a nyomában kullogott. A nő szidalmazta a férfit, az meg – válasz helyett – mormogott magában. Ha találkoztak valakivel, elhallgattak. Olyannyira, hogy nem is köszöntek, csak vonultak tovább. A nő összeszorított, a szidalmak áradatát visszatartó szájjal, a férfi meg hosszúra nyújtott, halk sóhajtással.

 

Aztán a nő egyszer csak rosszul lett, kórházba került, és meg is halt két nap alatt. A férfit nem láttuk vagy egy hónapig. Amikor viszont előkerült, kedélyes köszönéssel hívta fel magára a figyelmet. Peckesen járt, nyugodt mosoly bujkált a szája szegletében, egészen kivirágzott. Lefogyott, és megélénkült. Elkezdett a parkba járni sakkozni, arcát megbarnította a nap, vendégeket fogadott, kedves és kommunikatív lett a ház lakóival és az emberekkel általában.

 

Csodálatos három hónapot töltött így. Aztán egyszer csak rosszul lett, kórházba került, és meg is halt két nap alatt. A következő héten megjelent a lánya, hogy felmérje, birtokba vegye a lakást. Kiköpött anyja volt. Mögötte pár lépéssel egy megfáradt, szomorú arcú, kövérkés férfi kullogott.

A bejegyzés trackback címe:

https://suhodminyak.blog.hu/api/trackback/id/tr885032210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_119325 2009.04.07. 13:28:07

Nem derül, ki, hogy novellát írtál vagy igazat (mindkettőnek jó :) ), de szerintem szörnyű, hogy az emberek arra használják a házasságot, hogy uralkodhassanak valakin. Az is szörnyű, hogy mások meg arra használják, hogy uralkodjanak rajtuk. Én haragszom azokra, akik hagyják. De ez az én bajom.

Ismeretlen_35729 2009.04.07. 14:03:03

Az iromány megtörtént esetet dolgoz fel. ;-)

Ismeretlen_29848 2009.04.07. 16:38:02

tetszik ahogy írsz. olvastam a marokkói beszámolódat az imént. a hely és az ottaniak dettó ilyenek. :-) minket egy család meginvitált oliva-szüretre mikor ott voltunk. a férfiak felmásznak a fára és/vagy hosszú botokkal szedik/verik le a termést, míg az asszonyok a kötényükbe szedik össze a lehullott zsákmányt -egész nap guggolva! ott a nagymamák is gyönyörűen tudnak hajolni és guggolni, nem úgy mint itt..

Ismeretlen_51006 2009.04.08. 17:02:24

Mert nincs nekik angolvécé, azért. Ahh, bahbáhok!

Ismeretlen_54136 2009.04.17. 18:11:41

ha megtörtétn is, qurva jó szöveg
süti beállítások módosítása