A rénszarvas magabiztossága

A rénszarvas magabiztossága

4

2007. február 10. - suhodminyák

A 4 című művész(!)filmben három moszkvai fiatal élete egy este egy tetszhalott bárban találkozik össze egy-két órára. A két srácnak meglehetősen titokzatos munkája van, de szívesen beszélnek róla - persze csak egy bizonyos mélységig. A lány munkája nem annyira homályos, mint a másik kettőé, de kb. ugyanannyira trendi. De az arra hajlamosak mindhármuk esetében meg fognak lepődni, vagy csalódni fognak, mások esetleg megkönnyebbülhetnek.

A film tulajdonképpen a következő napok eseményeiről szól. Mindhármuknak el kell utazniuk. Egynek családi ok miatt, egynek a munkája kapcsán, egyet pedig visznek. A legjobban kibontott szálon a lány családjának egy részét ismerhetjük meg, és azt, ahogyan élnek. Hát úgy néz ki, Oroszországban a mai napig nem könnyű az élet. Egy komplett falu él abból, hogy babákat gyártanak. Az arcok megformálása a legtrükkösebb rész; speciális eljárásra van szükség hozzá. A technológia egyik kulcslépésében minden öregasszony közreműködik. Rajtuk kívül egyébként mindössze három lány és egy fiú él a titokzatos, bizarr faluban. A srácon kívül nincsenek férfiak.

A sci-fi és thriller kedvelőknek azt tudom mondani, hogy szó esik klónozásról és az elnökről. De ha elfogadnak egy tanácsot, ne nézzék meg a filmet. Annak ellenére sem, hogy egyre újabb és újabb, gyanús, apró részletek látszanak előkerülni, majd újra elhomályosulni pl. a négyes klónokkal kapcsolatban. Aki viszont végig tudta nézni a 2001 Űrodüsszeiát, vagy a Stalkert, az megkockáztathatja, hogy elmerül a hideg sár, az egydecis vodkák és az oroszosan karakán megoldások világában.

A bejegyzés trackback címe:

https://suhodminyak.blog.hu/api/trackback/id/tr665031428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

garda 2007.02.10. 21:27:58

azokhoz a vizespohár-vodkákhoz az ororszok sóban eltett uborkát rágcsálnak. ez a recenzió éppolyan fanyarra sikerült, mnt azok a "vodkakorcsolyák" szóval jó na hello, megyek katatszja na lizsah - ha érted

aurél 2007.02.12. 09:54:14

Tényleg elég száraz lett, amit írtál. A filmben viszont pont az a jó, hogy nagyon vegyes és életteli. Miközben persze a reménytelenségtől a nézőnek is elmegy az életkedve. Ugyanakkor rettentő groteszk is, de a legtöbb viccen csak a moziból kiérve bírtam nevetni. Igaz, kimondottan művészfilm, de kb. két óra tiszta feszültségnek éltem meg. Az igazi katarzis persze az volt, hogy végre vége lett!
süti beállítások módosítása