A rénszarvas magabiztossága

A rénszarvas magabiztossága

Édesburgonya

2011. május 26. - suhodminyák

Találtunk itt egy, a krumplihoz nagyon hasonló zöldséget, amit csak be kell dobni a sütőbe (nem mintha főzve ne lenne finom), és addig sütni (ez nem tart soká), amíg el nem kezd jönni az illata, illetve kisebb cseppek nem kezdenek el szivárogni belőle. Ilyenkor könnyen lefejthető a héja, ami alatt színre, állagra és ízre is a sütőtökhöz hasonló csemege rejtőzik. Húsokhoz gyakorlatilag felülmúlhatatlan köret. Ma megnéztem a boltban, hogy hogy hívják ezt az egzotikus zöldséget, aztán lefordítottam magyarra. A címben jelzett összetett szót kaptam.

A magyar szó tökéletesen ismerős, de hogy ugyanezt a zöldségfélét takarja-e, abban nem vagyok biztos, ugyanis a látványa egyáltalán nem ismerős, pedig kiismerem magam a piacokon. Viszont lehet, hogy nem figyelek eléggé.

A bejegyzés trackback címe:

https://suhodminyak.blog.hu/api/trackback/id/tr55032659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mademoiselle 2011.06.02. 12:49:09

Az-az, odahaza is ugyanezt a zöldséget adják édesburgonyaként. Ha szeretsz vele kísérletezni, próbáld ki egyszer úgy, hogy egy fedeles jénait kikensz egy kis vajjal, felkockázod az édesburgonyát olyan 2-2 centis darabokra, belecsűröd a jénaiba, egy pici vizet öntesz az aljára, és az egészet meghinted őrölt fahéjjal. Aztán rárakod a fedelét, és jó forró sütőben párolod nagyjából 20 percig. Isteni finom, télen szoktuk így enni vacsorára.
süti beállítások módosítása