A rénszarvas magabiztossága

A rénszarvas magabiztossága

A hivatalos program véget ért

2010. április 19. - suhodminyák

A hivatalos program véget ért. Elhangzott a végszó, megkérdezték, hogy van-e még kérdés (és nem volt), mindenki elmondta, hogy milyen sokat jelentett neki ez az egész, hogy milyen hasznos volt a szakmai tapasztalatcsere. 

Elfogyott a mondanivaló, a cél beteljesült. Én gyanakvón nézek körbe. Mindenkin az elvégzett munka, az eltöltött idő megnyugvása látszik. Némán készülődnek. Hátrább tolják a széküket, becsukják a füzeteket, lehajtják a laptopok képernyőjét, felhangosítják a telefonjaikat, némelyikük még fel is áll, még a kabát felé is indul, de igazából nem történik semmi. 

Én erőszakot ejtek magamon, olyan lassú vagyok. Iszom még egy kis vizet, lassan csukom be a füzetemet, a dolgaimat odaviszem a kabátomhoz, de egyvalamit az asztalnál hagyok, és visszamegyek érte külön. Felveszem a pulóvert, gondosan eligazítom a vállánál meg a derekánál, ácsorgok egy kicsit, de aztán nem tudok már mihez kezdeni, felveszem a kabátomat. 

A többiek csendben tevékenykednek, pakolásznak. Akárhogy figyelek, végül is képtelen vagyok megállapítani, hogy mit is csinálnak pontosan, vagy hogy az előbb nem pont ugyanazt csinálták-e. Némelyikük már a fogasnál van, a táskáját fogja, de valami ingoványos időablakban állnak, nem jutnak közelebb a kijárathoz. 

Én lassan az ajtó felé indulok. Amikor odaérek, megállok, visszanézek a sok készülődőre, akik közül még sincs kész egy se. Elköszönök. Ők szinte felriadnak, úgy köszönnek vissza, mint akik bokros teendők közül emelik ki egy pillanatra a fejüket, mint akik felett ésszel felfoghatatlan varázslat bűbája alatt szállt el az idő. 

A lépcsőn lefelé tartva, és a portán, ahogy leadom a vendégkártyát, már előre tudom, mit fogok látni, amikor visszanézek. Mindig ugyanazt látom. Ahogy kicsit eltávolodok az épülettől, és visszapillantok a terem ablakára, ott a sok tevő-vevő, éppen úgy, ahogy hagytam őket. Csak most már élénken, mint akik évtizedes tiltás alól szabadultak, beszélgetnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://suhodminyak.blog.hu/api/trackback/id/tr485032489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EHC 2010.04.22. 22:15:15

Ez most lehet, hogy tök lámának fog tűnni, de nekem kb 3-4 órába tellett, hogy leessen, hogy ezek a résztvevők téged utálnak, nem? Erről szólt, nem? Szóval tök gáz megkérdezni, de erről van szó?

Ismeretlen_35729 2010.04.23. 08:43:43

Jé, ez is egy olvasat. :-)

Shodor 2010.04.24. 11:03:30

CEO lettél? :)
süti beállítások módosítása