A rénszarvas magabiztossága

A rénszarvas magabiztossága

Előre nézz!

2010. február 05. - suhodminyák

Biztos jelent valamit, hogy sokadszorra ezt tapasztalom, de valószínűleg még nem vagyok kész rá, hogy befogadjam, hogy ésszel vagy intuícióval felérjem a jelentését.

Megyek az utcán, messzebbről egy hároméves forma gyerek szalad felém. Lát engem, sőt, a szemembe néz, ahogy kicsit kacsázva közeledik. Én lassítok, majd az utolsó pillanatban meg is állok, mert tudom, hogy mi fog történni, de ugyanakkor nem is hiszem el igazán, hogy megtörténhet.

Vagy magam elé teszem a kezem, vagy kicsit elfordítom a csípőmet, hogy a gyerek ne fejeljen tökön, ahogy lassítás nélkül nekem szalad, majd a becsapódáskor úgy néz rám, mintha addig nem látott volna, mintha nem tudott volna a létezésemről, mintha a negyedik dimenzió által elé gördített akadály lennék.

Az anyuka ilyenkor aztán lép két nagyobbat, sietést mímel, valami elnézést kérő nevetéssel néz rám, mintegy összekacsintást kezdeményezve, hogy hát a gyerekek már csak ilyenek, és általánosságban azt tanácsolja a csemetéjének, hogy nézzen előre.

Én meg mosolygok, hogy semmi gond, aztán mindig azon rágódom, hogy szólnom kellett volna, hogy asszonyom, az ön gyereke előre nézett, látott engem, itt valami nagyobb gond van, az ön gyermeke aranyos és külsőre teljesen rendben lévőnek látszik, de biztos, hogy valami alattomos attitűd rágja a központi idegrendszerét, én attól tartok, hogy sok lehetetlen helyzetbe fog keveredni felnőttként – ha megéri a tavaszt.

A bejegyzés trackback címe:

https://suhodminyak.blog.hu/api/trackback/id/tr935032438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_51260 2010.02.05. 20:28:30

Ez tulajdonképpen egy elég klasszikus példa annak a hatásnak a vizsgálatára, hogy mit okoz, ha a gyereket a felcseperedés időszakában mindentől óvják a szülei, különös tekintettel a járás kezdetén, amikor minden makulányi veszélyt is magában rejtő tárgyat, az utolsó pillanatban elrántanak előle. Tulajdonképpen örülnöd kellene, hogy nem az anyja ért oda hamarabb, és nem rúgott nemes egyszerűséggel odébb az útból :)

Ismeretlen_89945 2010.02.05. 22:20:15

a gyerekek nagy resz total gyagya, nem szamit, hogy azt hiszed, hogy lat, mert valoban ket masodperc alatt elfelejtheti, hogy ott vagy az utban. persze ettol meg lehet, hogy ezek kis kocsogok voltak, de a gyerekek baromi furak, rengeteg huje szokasuk van.

Ismeretlen_51006 2010.02.08. 15:12:47

kadarm, Hegylakoo: van-é nektek gyermeketek? Mert amúgy lol. :)

Ismeretlen_51269 2010.02.13. 17:21:38

Pedig annyira szerettem volna, ha valaki pszichológiai párhuzamot von a kinyíló buszajtó felé törekvő nénikékkel...
süti beállítások módosítása