A rénszarvas magabiztossága

A rénszarvas magabiztossága

Dohányozni tilos

2009. november 08. - suhodminyák

 

Nálunk is bevezetik nemsokára a kocsmákban és szórakozóhelyeken a teljes dohányzási tilalmat. A vendéglátósok attól tartanak, hogy a nikotinista vendégek ilyetén elijesztése megrendítő csapást mér majd a forgalmukra. 

Úgy hallottam, hogy Angliában is nagy volt az ijedtség, a tilalmat mégis bevezették, és azóta az élet ennek megfelelően folyik. Ez azt jelenti, hogy például a Sohoban minden pub előtt tekintélyes mennyiségű ember áll, és cigizik, iszogat, beszélget. Némelyik kocsma ablakain kívülre még kis peremet is tettek, hogy le lehessen pakolni a söröket. 

Ahogy bementünk néhány ilyen helyre, feltűnt, hogy a krimó belseje is maximálisan tele van, nemhogy ülőhely nincs, de a pultnál és a józanésszel állóhelyként felhasználható zsebkendőnyi kis terülteken is mindenhol kisebb-nagyobb társaságok táboroznak. 

Én nem tudom, mi volt a helyzet a tilalom bevezetése előtt, de empirikusan egyelőre nemhogy a megrendítő csapás, de még kis zavar gyanúját sem sikerült igazolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://suhodminyak.blog.hu/api/trackback/id/tr515032386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_51006 2009.11.09. 02:01:02

Örülnek az ott lakók bizonyára. Van ott olyan szabály, hogy tilos közterületen alkoholt fogyasztani? Mert nálunk van.

Ismeretlen_35729 2009.11.09. 15:41:25

Te dohányzol? :-) Nem tudom, hogy van-e közterületi alkoholtilalom. De úgy látom, nálunk is belefér a villamoson sörözés, mégha a törvény betűje nem is pártolja.

FodorBalazs 2009.11.10. 12:57:38

utcan nem lehet alkoholt fogyasztani, de a legtobb pub elotti jarda szakasz (jol lathatoan, szonyeggel vagy kotelkorlattal jelezve) a pubhoz tartozik, ott lehet. viszont ott csak este 22h-ig. ilyenkor jon egy marcona fekete (ruhas) biztonsagior, es mindenkit beterel, akinel pohar van. ha epp dohanyzik, akkor valaszthat, hogy eloltja, vagy elveszik a poharat... kicsit megy az alkudozas, fiatal szep lanyok meg altalaban elszivhatjak, ami maradt, de amugy mindenki betartja a szabalyokat. Innentol kezdve a pub elott csak dohanyzas, a pubban csak ivas van, ill. volt olyan vicc, hogy a az ember megall az ajtoban, es a pubfele eso kezeben poharral, az utcafele eso kezevel dohanyzik... a legtobb pub amugy kisebb nagyobb atalakitasokkal felkeszult a valtasra, es hangulatos, bazi gazegokkel futott, fedett de nyitott sorkerteket alakitottak ki, ahol lehetett.

Ismeretlen_51006 2009.11.10. 18:57:52

Tíz évig dohányoztam, három éve nem. Az a baj, hogy nálunk nem fog senki se szólni tízkor. Meg máskor se. Soha sehol senki senkire. Az a baj.

Ismeretlen_51269 2009.11.12. 12:19:26

És azok a legendák, melyek mifelénk járják, hogy mivel bent nem lehet cigizni, kint nem lehet sörözni, ezért sok helyen bevezették a kétszer három méteres küszöböket...?
süti beállítások módosítása