A rénszarvas magabiztossága

A rénszarvas magabiztossága

A sofőr

2008. október 02. - suhodminyák

 

Akármilyen furcsán is hangzik, Mr. Grammel nagyra becsült sofőrjének általában fogalma sem volt róla, hogy merre kell menni. Ez alól csak az iparmágnás háza és irodája közötti út volt kivétel. Minden, ettől akármilyen csekély mértékben is eltérő útvonal szinte lehetetlen feladat elé állította Sattert.

 

Ha kitérőt kellett tenni, vagy akár egy már százszor bejárt másik úton kellett haladni valamelyik szokványos célpont felé, nem volt kanyar, amit el ne vétett volna, nem volt olyan útjelzőként szolgáló jellegzetesség, amire emlékezett volna. Egyszóval képtelen volt megjegyezni bármilyen útvonalat.

 

Mr. Grammel mégis ragaszkodott a sofőrhöz, és mind anyagi, mind erkölcsi értelemben megbecsülte. Satter volt ugyanis a világon az egyetlen ember, aki úgy tudott vezetni, hogy nem idegesítette Grammelt. Mindent olyan harmonikus természetességgel, a géppel együtt lélegezve, együtt rezdülve tett, hogy abban semmi kivetnivalót nem lehetett találni. Észrevétlenné tette a dugókat, kisimította a forgalom hullámzását, varázsszőnyeget vont az úthibák fölé. Egyáltalán: olyan megnyugtatóan hatott Grammelre, hogy az üzletember a leghiábavalóbbnak tűnő, a legtöbb kudarcot hozó nap végén is el tudott lazulni, hogy még egyszer nyugodtan végiggondolja az előtte álló nehézségeket, és – mint sofőrje a forgalmi viszonyokon – felülemelkedjen fáradtságán, kishitűségén és indulatain, majd végül mindig eszébe jusson egy-egy újabb vakító fényű idea az őt legendássá tevő grammeli ötletek sorában.

A bejegyzés trackback címe:

https://suhodminyak.blog.hu/api/trackback/id/tr985031993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása